Trainingen

CAT wordt steeds meer ingezet in de dagelijkse zorg voor mensen die verblijven of wonen op psychiatrische afdelingen of woonvormen. Het is één van de methodes geworden om het dagelijks functioneren van mensen met verminderd cognitief functioneren te verbeteren. Om CAT op een goede manier in te zetten, verzorgen we tweedaagse trainingen tot CAT Specialist. Tijdens deze training leer je wat cognitieve functies zijn en wat het belang hiervan is in het dagelijks functioneren. Aan de hand van een interview, testjes en een vragenlijst leer je een CAT-plan maken en hulpmiddelen in te zetten, om zodoende het dagelijks functioneren van jouw cliënt te verbeteren. 

De training duurt twee dagen met een periode van twee maanden tussen beide dagen. Tijdens deze twee maanden is het de bedoeling dat je de verschillende onderdelen van CAT kunt oefenen bij tenminste één cliënt. We adviseren de training te volgen bij minimaal MBO-4 niveau.

Wil meer weten over CAT? Bekijk dan dit filmpje:

Je kunt het contactformulier gebruiken als je wilt deelnemen aan de volgende CAT training, of als je andere vragen hebt.