Projecten
Bij GRIP richten wij ons op het bevorderen van het herstel en welbevinden van mensen met een ernstige psychische aandoening. Dit doen wij in verschillende projecten waarin we nauw samenwerken met cliënten, familie en hulpverleners. In het overzicht hieronder staan de projecten waar wij ons momenteel mee bezig houden.
Buddy-project
In het buddy-project worden cliënten van Lentis Zuidlaren gekoppeld aan studenten Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen om deze mensen een kans op resocialicatie te bieden.
CAI-NL
Het Cognitive Assessment Interview (CAI) is een semi-gestructureerd interview om de impact van eventuele cognitieve beperkingen op het dagelijks leven van mensen met EPA te beoordelen
Cognitieve Adaptatie Training
In dit grote landelijke project onderzoeken we de effecten en de implementatie van Cognitieve Adaptatie Training (CAT) als verpleegkundige interventie op afdelingen waar mensen langdurige zorg ontvangen.
Dit Ben Ik
Onderzoek en de ontwikkeling van een nieuwe interventie op het gebied van zingeving en identiteit bij mensen met een ernstige psychische aandoening.
DITSMI
In dit project wordt gekeken hoe we de DITSMI-aanpak het beste kunnen implementeren in de langdurige zorg binnen het kerncluster Langdurige Zorg & Wonen Zuidlaren.
HEADDSET+
In het HEADDSET+ onderzoek wordt een onderzoek gedaan naar cognitieve remediatie in combinatie met milde hersenstimulatie
REAL
In de REAL-studie onderzoeken we veranderingen van moment tot moment in het gevoel van zelf en de werkelijkheid.
SNS-validatie
Bij de SNS-validatie testen we de betrouwbaarheid van de Nederlandse vertaling van de Self-Evaluation of Negative Symptoms.
WINST
WINST: Werken in het Netwerk en Steunsysteem van mensen met een ernstige psychische beperking is een praktijkgericht onderzoek naar de inzet van familie-ervaringsdeskundigheid binnen Lentis en GGZ Friesland.